На яких вимогах має базуватися вибір військових шоломів: корисні поради

25.11.2023

Захист голови в умовах бойових дій є однією з найважливіших турбот бійців. З давніх-давен цю ролі виконують шоломи або каски.

Раніше вони робилися зі сталі, зараз більшість пристроїв мають композитне будова з декількох сучасних матеріалів. Пропонується замовити шоломи на tactical-belt.store/kasky-i-sholomy/, де є великий вибір подібних виробів.

Різновид

Існує кілька видів найбільш сучасних шоломів, що забезпечують максимальний захист в поєднанні з ергономікою, зручністю використання і легкістю. До таких головних уборів відносяться:

Класичний варіант, який має назву PASGT. Цей шолом був розроблений для американської армії більше 40 років тому, і пройшов випробування в різних бойових умовах. Для створення використовується кевлар і органотекстоліт. Їх накладають в кілька шарів, що забезпечує високий захист голови, при відносній легкості самого пристрою.

Розвитком попередньої моделі став кевларовий шолом ACH MICH. Він має модернізовану систему кріплення, можна міняти протиударні подушечки всередині, які кріпляться за допомогою липучок.

Для штурмових з’єднань і сил спеціальних операцій створені шоломи fast. Вони відрізняються вирізом на вухах, що дає можливість легко підключати гарнітуру навушників. Даний параметр дозволяє зв’язуватися між членами команди при виконанні складних і потайних операцій, вести бій в обмежених умовах міст і будівель, або при поганій видимості. На шоломі є кріплення для приладу нічного бачення та інших атрибутів.

Вибір

Підбір шолома є важливим завданням, саме ретельний підхід часто рятує життя і здоров’я бійця. Спочатку підбирається розмір і варіант кріплення з урахуванням анатомічної будови голови. Каска повинна сидіти міцно, охоплювати голову, але не стискати її.

Головний убір не повинен зміщуватися при стрибках, повзанні та інших різких, активних діях. Цьому може допомогти точний розмір і система кріплення, яку можна підганяти під конкретні показники.

Посадка шолома повинна бути середньою, тобто максимально закривати лоб, бічні частини голови, але при цьому не заважати огляду. Нижній край каски повинен розміщуватися на 10-12 мм вище лінії брів.

Матеріал виготовлення і ступінь захисту є основними параметрами. Вони вибираються максимально можливими виходячи з обставин дій власника шолома.

Також важливо врахувати кількість і тип підкладок, можливість надягати головний убір під каску в холодну пору року, вага виробу. Шолом повинен мати ступінь захисту голови не нижче третьої.

Похожие статьи
Добавить комментарий

Капча загружается...