Як відбувається реабілітація залежних від алкоголю: основні правила

28.12.2023

Алкоголізм є величезною проблемою в сучасному світі. Його впливу схильні мільйони людей.

Самостійно впорається з подібною залежністю для переважної більшості хворих не представляється можливим. Варто скористатися послугами лікарів-фахівців, для чого свої послуги пропонує реабілітаційний центр Київ.

Правило

Реабілітація залежних від алкоголю вимагає виконання цілого ряду умов, щоб процес був результативним і не заподіяв шкоди хворому. Серед цих правил виділяють:

  1. Потрібно визначити ступінь залежності, для чого проводять опитування людини, з’ясовують дозу, яку він вживає, вивчають реакції.
  2. Якщо пацієнт знаходиться в стані алкогольного сп’яніння, або страждає запоями, то спочатку обов’язково проводять медикаментозну детоксикацію за допомогою крапельниці.
  3. Для будь-якого хворого на алкоголізм не рекомендується відразу різко припиняти прийом алкоголю. Якщо ступінь залежності велика, то процес ведуть поступово, знижуючи міцність напоїв і їх дозу.
  4. Процес медикаментозного лікування ведуть постійно, щоб прибрати фізіологічну залежність.
  5. Одночасно проводяться психологічні сеанси, щоб прибрати тягу до алкоголю.
  6. Всі етапи лікування повинні проводитися на добровільній основі, хворому необхідно усвідомити свою залежність, і прийняти рішення про проведення процедур.
  7. Процес проходить під наглядом лікарів за складеними їм рекомендаціями.

Рада

Дії варто проводити в умовах спеціалізованого стаціонару. Тут забезпечується спостереження лікарів і медсестер, можна проводити процедури регулярно і в повній відповідності з рекомендаціями. Також тільки фахівці можуть правильно поставити крапельницю для очищення організму від токсинів, що є обов’язковою умовою боротьби з недугою.

Всі лікувальні установи відповідного профілю дотримуються анонімність процесу, не афішують інформацію, не передають її стороннім особам і організаціям.

Одночасно з медикаментозним лікуванням здійснюється психологічна підтримка, коли людина змінює мотивацію, отримує нові установки і цілі в житті.

Важливою складовою є соціальна реабілітація. Вона полягає в зміні оточення, позбавленні від питущих знайомих і компаній.

Формується новий спосіб життя з іншими інтересами. Часто доводиться міняти роботу, якщо там є умови для розпивання спиртних напоїв. Потрібна зміна відносин в сім’ї, близькі повинні підтримувати рішення і спроби вилікуватися від алкоголізму, відновити нормальний спосіб життя.

Похожие статьи
Добавить комментарий

Капча загружается...