Які спеціальні умови створені для хворих, які перенесли інсульт

26.06.2024

Інсульт є дуже важким захворюванням результатом якого стає повна або часткова втрата мови і втрата навичок по самообслуговуванню.

Кому довелося здійснювати догляд за такими пацієнтами, знають, наскільки складно проводити їх реабілітацію.

У лісовому масиві розташований пансіонат» Символ добра», де проходить реабілітація після інсульту Київ і Київська область направляють туди пацієнтів, які потребують відновлення після цього важкого захворювання.

Основними правилами реабілітації після інсульту є:

  • спостереження за хворим в режимі 24/7. Цих людей не можна залишати без нагляду. Протягом доби повинна надаватися допомога в прийомі лікарських засобів, вимірюванні тиску, годування і відвідування туалету;
  • медичне обслуговування, в яке входить обробка пролежнів (якщо вони з’явилися в результаті тривалого постільного режиму), масаж;
  • правильний режим харчування. Таких хворих необхідно годувати 4-5 разів на добу, щоб не спровокувати повторний інсульт;
  • щоденне ретельне прибирання приміщення, де знаходиться хвора людина. Це обумовлено слабкістю організму і можливістю швидкого зараження будь-якими хвороботворними мікробами.

Хвора людина дуже важко переносить стан, що виник після інсульту, тому гостро потребує моральної та психологічної підтримки, яку можуть забезпечити фахівці пансіонату «Символ добра».

Які спеціальні умови створені для хворих, які перенесли інсульт

У пансіонаті для літніх людей, працюють фахівці високої кваліфікації, які знають, як правильно допомогти пацієнту, який переніс інсульт. У будинку престарілих «Символ добра» для них створені спеціальні умови:

  • щоденний контроль стану здоров’я шляхом проведення обходу. Протягом дня доглядальниця регулярно вимірює тиск і стежить за своєчасним прийомом лікарських засобів, виписаних лікарем;
  • хворі розміщені на спеціальних функціональних ліжках, оснащених протипролежневими матрацами;
  • харчування проводиться відповідно до індивідуальної дієтою, призначеної лікарем;
  • для ходячих хворих передбачено допоміжне обладнання: ходунки, коляски, милиці, тростини і т.д. для оправлення природних потреб є спеціальні стільці-туалети, призначені для інвалідів.

Вхід в пансіонат і його приміщення обладнане поручнями і пандусами для безпечного пересування літніх людей.

Похожие статьи
Добавить комментарий

Капча загружается...