Чим корисні картини за номерами для дітей: їх особливості та переваги

17.03.2024

Серед цікавих творчих занять для дітей виділяються Картини за номерами. Так називають розділені на окремі ділянки, і пронумеровані полотна або аркуші картону, паперу.

Їх потрібно заповнювати фарбами, які є в комплекті, щоб створити творіння по доданому готовому зразку. Пропонується замовити набори на https://strateg.ua/ua/nabory-dlja-tvorchestva-ua, де є великий вибір.

Перевага

Створення картин за номерами є повноцінним творчістю, що допомагає дітям прищепити почуття прекрасного, зрозуміти красу пейзажів, предметів, людей. Незважаючи на наявність шаблону, таке заняття розвиває уяву, адже розум дитини повинен невпинно працювати підбираючи фарби, зіставляючи готове зображення з тим, що виходить у нього.

Заняття вимагає уваги і тривалої роботи, тим самим прищеплюючи дитині посидючість, скрупульозне ставлення до деталей, коли потрібна точна відповідність всіх елементів. Крім концентрації уваги і активізації інтелектуальних процесів, сама процедура малювання розвиває дрібну моторику, дозволяє покращувати координацію рухів.

В процесі розфарбовування однаково сильно задіють обидві півкулі мозку, що покращує розумовий розвиток, робить його більш гармонійним.

Заняття вимагає акуратності, дбайливого ставлення до полотна, фарб. Воно підвищує самодисципліну дитини.

Правила малювання

Набір включає в себе полотно певного розміру, фарби, пензлі. При цьому кількість відтінків і обсяг кожного строго визначений, залежить від загального колориту картини, скільки фарб доведеться використовувати для конкретних ділянок.

Ділянки ескізу мають нумерацію, що збігається з числовими відмітками на баночках з фарбою. Потрібно наносити саме ці відтінки на вказану ділянку на полотні. Змішувати барвник не потрібно, кольори підібрані відповідним чином, щоб позбавити дітей від додаткових труднощів.

Необхідно покласти оригінальну картину, поруч розмістити нумерований ескіз, і розставити баночки по числах в порядку зростання. Далі уявити, як можна буде переносити фарби на полотно, щоб вони не розмазалися в процесі роботи.

Відкривається перший номер і заповнюються всі ділянки, де є дане позначення. Наносити варто рівномірним шаром, щоб не витратити барвник завчасно.

Малюють, по черзі заповнюючи ділянки з однаковими номерами, намагаючись дотримуватися точні межі. Відкривати потрібно тільки одну ємність, щоб фарба передчасно не засохла.

Похожие статьи
Добавить комментарий

Капча загружается...