Як лікують шийний радикуліт та за якими симптомами його можна визначити

07.09.2024

Шийний радикуліт-це запалення нервових корінців, що виходять з шийного відділу хребта. Дане захворювання є досить поширеним і зустрічається у людей різних вікових категорій.

Основною причиною шийного радикуліту часто стають дегенеративні зміни в хребті. Лікування головного болю, як і шийного радикуліту слід довірити профільним фахівцям.

Основні причини захворювання

Остеохондроз-це найбільш часта причина радикуліту. Остеохондроз призводить до дегенерації міжхребцевих дисків, що, в свою чергу, викликає здавлення нервових корінців і провокує запалення. Зміщення міжхребцевого диска також може чинити тиск на нерви, що призводить до появи больового синдрому та інших симптомів радикуліту.  Шийний радикуліт може проявлятися також травмами.  Удари або пошкодження шийного відділу хребта також можуть спровокувати запалення нервових корінців. Тривалий вплив низьких температур на шийну область може стати тригером запального процесу в нервових корінцях. Деякі інфекційні захворювання, наприклад, герпес зостер, можуть привести до розвитку радикуліту.

Основні симптоми

Дане захворювання може проявлятися по різному. Все залежить від ступеня запалення і пошкодження нервових корінців. Основний і найбільш виражений симптом-це біль в шиї. Больові відчуття можуть бути гострими, що стріляють або ниючі. Вони можуть посилюватися при рухах голови і шиї, кашлі або чханні. У деяких пацієнтів можуть спостерігатися оніміння або поколювання в області шиї, плечей і рук. При шийному радикуліті можуть виникати проблеми з силою і контролем м’язів, що ускладнює виконання простих рухів рук. Болі в шиї часто супроводжуються головними болями, особливо в потиличній області. Це пов’язано з порушенням кровообігу в шийних судинах. Медичний центр Киів готовий надати повний спектр послуг з діагностики та лікування даного захворювання.

Для діагностики шийного радикуліту невролог проводить огляд і призначає додаткові дослідження, такі як рентген, МРТ або КТ. Ці методи допомагають визначити ступінь пошкодження нервових корінців і виявити причини захворювання. Застосовуються протизапальні препарати, анальгетики і міорелаксанти для зняття болю і запалення. Іноді лікар призначає кортикостероїди для швидкого усунення запалення.

Похожие статьи
Добавить комментарий

Капча загружается...