Корисні поради щодо вибору маршрутизатора Wi-Fi 6E: яким він має бути

30.05.2023

Wi-Fi 6E дає змогу перейти від неймовірних швидкостей до практично неможливих. Ви отримуєте не тільки швидше, але й більш надійне з’єднання з меншою затримкою, здатне охопити весь будинок.

Розповідаємо про найкращі маршрутизатори з підтримкою Wi-Fi 6E, доступні вже зараз.

ASUS ROG Rapture GT-AXE11000

Пристрій має доволі футуристичний вигляд, і якщо вас це не бентежить, ви отримаєте одне з найкращих рішень на ринку. «На борту» ви знайдете:

  • чотири гігабітних порти LAN;
  • гігабітний порт WAN;
  • порт 2.5G WAN/LAN;
  • 256 МБ флешпам’яті.

У плані підключення GT-AXE1100 підтримує діапазони 2,4 ГГц, 5 ГГц і 6 ГГц. Останній оптимізований для пропускної здатності 4804 Мбіт/с. Додаткова причина купити маршрутизатор — він неймовірно простий у налаштуванні. Все необхідне є у фірмовому застосунку.

Додатково пристрій включає різні опції для забезпечення безпеки на рівні мережі, розроблені компанією Trend Micro. До них належать: оцінка безпеки маршрутизатора, блокування шкідливих сайтів і система запобігання двосторонньому вторгненню. По суті, ви можете застосовувати захист мережевого рівня до всіх пристроїв у вашому домі, а не встановлювати захисне програмне забезпечення на кожен ПК, ноутбук тощо.

ASUS ZenWiFi Pro AXE11000

Якщо у вас великий будинок або ви хочете розширити зону покриття мережі в просторому приміщенні, Mesh-система Wi-Fi — єдиний варіант досягти результатів. ZenWiFi Pro AXE11000 не тільки відповідає вимогам швидкого та стабільного з’єднання, а й постачається з інтуїтивно зрозумілим застосунком-компаньйоном, завдяки якому налаштувати пристрій буде не складніше, ніж прогулянка в парку.

Основний пристрій і його сателіт оснащені десятьма антенами Wi-Fi для широкого покриття. Вони включають WAN-з’єднання поряд з трьома портами Ethernet. А на випадок, якщо у вас залишилися пристрої, що не підтримують Wi-Fi 6E, передбачені старіші стандарти: 2,4 ГГц і 5 ГГц.

Модель оснащена всіма необхідними функціями, включно з OFDMA, Beamforming, 1024-QAM. Навіть якщо ви не знайомі з цими термінами, просто знайте — функції забезпечують надійніше з’єднання, ефективнішу швидкість і продуктивність, а також швидку передачу даних.

ASUS ZenWiFi ET8

Якщо вам не подобаються роутери, які виглядають як інопланетний артефакт, варто звернути увагу на цю модель. Mesh-система ZenWiFi ET8 отримала мінімалістичний дизайн, а завдяки єдиній світлодіодній смузі на передній панелі кожного пристрою, вам не доведеться мати справу з нав’язливими миготливими лампочками.

За допомогою системи AiMesh можна налаштувати вісім потоків даних з технологією Beamforming. ZenWiFi ET8 підтримує MU-MIMO, тобто, кілька пристроїв, що працюють одночасно, не зіткнуться з падінням швидкості під час роботи в одній мережі. У діапазоні 6 ГГц ви можете очікувати швидкість до 4804 Мбіт/с, а в діапазоні 5 ГГц — 1201 Мбіт/с. Цього має бути достатньо для роботи та розваг.

Похожие статьи
Добавить комментарий

Капча загружается...