Вибираємо штори для вітальні: яким вимогам вони повинні відповідати

29.09.2021

Незалежно від конкретного інтер’єру, штори в ньому завжди виступають заключним штрихом. Вони виконують не тільки практичну функцію, закриваючи вікна, але й відповідають за створення затишку та домашньої атмосфери.

У статті ми розглянемо основні критерії, якими треба керуватися при виборі штор саме в вітальню. Це важливе уточнення, оскільки для кожної кімнати характерні свої вимоги.

Всім, кого цікавлять доступні за ціною штори для вітальні, рекомендуємо вивчити пропозицію, представлену за посиланням. Тут ви знайдете великий вибір бюджетних та преміальних найменувань. Каталог постійно поповнюється актуальними новинками, що дозволяє кожному покупцеві підібрати найкраще рішення, виходячи з конкретних вимог та фінансових можливостей.

Як обрати штори для вітальні за кольором

Колір – одна з основних характеристик, яку треба брати до уваги при покупці штор. Особливість світлих відтінків полягає в тому, що вони візуально розширюють простір, роблять його легше. Тому все нейтральні відтінки – це відмінне рішення для невеликих кімнат. Якщо ж площа перевищує показник у 25 м2, то тут допустимо використання штор будь-якого відтінку. Якщо ви купуєте модель з досить щільного матеріалу, то краще, якщо вона буде темного, виразного відтінку. В такому випадку штори будуть справжньою окрасою приміщення.

Вибір оптимального матеріалу для штор у вітальню

Ключовою характеристикою в такому випадку виступає матеріал. Як уже згадувалося вище, для вітальні краще вибирати щільні тканини. Вони повинні в денний час добре захищати приміщення від проникнення сонячних променів. Це може бути класична портьєрна тканина, яка спеціально розроблена для пошиття штор. Її перевага в здатності відмінно захищати приміщення від сонця та перегляду з вулиці. Якщо ви плануєте шити штори під замовлення, то їх матеріал може збігатися з матеріалом текстилю або оббивки меблів. Це дозволить створити закінчений дизайн.

З точки зору дизайну найбільш трендовими вважаються класичні спадаючі штори. Моделі з ламбрекенами виглядають доречно тільки в класичному інтер’єрі. У будь-якому іншому вони будуть здаватися архаїзмом. Більш того, вони роблять приміщення старомодним, навіть якщо в ньому коштує досить сучасні меблі та техніка.

Окремий аспект – вибір зручного способу кріплення. Якщо у вітальні передбачений підвісна стеля, то доцільно використовувати стельовий тип кріплення. Це додасть приміщенню візуальної закінченості.

Похожие статьи
Добавить комментарий

Капча загружается...