Корисні поради щодо вибору засобів для догляду за волоссям: що варто використовувати

13.05.2023

Гарне густе доглянуте волосся – це той ідеал, якого прагне кожна дівчина. Правильний шлях до досягнення цієї мети — правильний підбір засобів для догляду за волоссям.

Асортимент подібної косметики зараз надзвичайно великий. Тому варто розібратися, які засоби для догляду за волоссям мають бути в арсеналі кожної жінки. Можна подивитись засоби на https://www.honest-products.com.ua/, щоб підібрати оптимальні види косметичних засобів.

Шампуні

Шампуні є основними засобами в арсеналі косметики для волосся. Вони використовуються вже понад сто років, але продовжують постійно вдосконалюватись і донині. Усі шампуні в залежності від призначення можна поділити на кілька різновидів:

  1. Стандартні засоби для нормального волосся.
  2. Шампунь, що надає волоссю об’єм, робить локони більш пишними.
  3. Засоби, що надають волоссю гарний природний блиск.
  4. Шампуні, що запобігають надмірному випаданню волосся.
  5. Кошти для стимуляції росту волосся.
  6. Шампуні проти лупи.

Склад шампуню значною мірою визначається його призначенням. Так, наприклад, у засобах проти лупи може бути хітозан, витяжка календули.

Оригінальним зручним для застосування косметичним засобом вважаються сухі шампуні. Вони виглядають як дрібнодисперсний порошок, який слід розпорошити на волосся, щоб вони набули бажаної свіжості. Це чудовий варіант, коли немає часу помити голову.

Маски

Маски є засобом для інтенсивного догляду за волоссям. Така косметика глибоко живить та зволожує волосся від коріння до кінчиків по всій довжині. Після застосування маски волосся стає більш гладким, шовковистим, слухняним. Завдяки маскам, волосся стає сильнішим, набуває стійкості до впливу негативних факторів зовнішнього середовища. Ці засоби позбавляють таких поширених проблем, як сухість, ламкість волосся. Маски можуть мати конкретне призначення: посилене зволоження, боротьба з випаданням, з кінчиками, що січуться, стимулювання росту і т.д. Підбирати потрібну маску для волосся слід, орієнтуючись на свої потреби.

Застосовуючи маски, необхідно дотримуватися суворого дозування. Не рекомендується користуватись подібними засобами щодня.

У цьому випадку значний ризик звикання волосся до активних речовин у складі маски і, як наслідок, зниження її ефективності. Оптимальна періодичність використання – 1-2 рази на тиждень.

Похожие статьи
Добавить комментарий

Капча загружается...