Переваги вишивки бісером і правила, яких необхідно дотримуватися

29.08.2021

Мистецтво вишивки бісером вважається одним з найдавніших. Численні археологічно знахідки підтверджують, що ще в Стародавній Русі жінки активно використовували аналоги сучасного бісеру для прикраси вишиванок та суконь.

Сьогодні вишивка бісером стала більшою мірою популярним хобі. Завдяки широко представленим у продажу готовим картинам кожен може вишити ефектну картину, навіть якщо володіє мінімумом технік. У даній статті ми розглянемо основні переваги вишивки бісером як мистецтва.

Якщо ж вас цікавлять готові схеми для вишивки бісером, ми радимо перейти за вказаним посиланням. На сайті представлені сотні оригінальних заготовок різної тематики, що дозволяє кожній майстрині підібрати оптимальну схему, яка буде відповідати призначенню виробу. Це може бути картина, ікона чи візерунок для текстилю. До переваг даного інтернет-магазину також відносить доступна цінова політика.

Переваги вишивки бісером

Чому дана техніка знову стала мати такий шалений попит – її основні відмінності:

  • простота технології – вишивка бісером вважається найпростішою технікою серед усіх. Це пов’язано зі специфічними особливостями самого бісеру, які передбачають тільки проведення нитки через нього та безпосередню її фіксацію;
  • яскравість та оригінальність – вироби, вишиті на основі бісеру, відрізняються виразністю та виглядають більш виграшно на тлі класичних технік;
  • великий вибір готових схем для вишивання, в яких зібрано все необхідне для початку роботи: від повного комплекту бісеру різних кольорів до матеріалу та голки.

Правила вишивки бісером

Попри простоту, при роботі з бісером потрібно дотримуватися певних правил. Зокрема, кожне найменування потрібно пришивати строго в одному напрямку. Якщо в роботі ви використовуєте п’яльці, за розміром воно повинно бути більше заготовки. В іншому випадку воно буде переживати матеріал, що негативно відбитися на його стані. Можливе використання бісеру різної фактури, але розміри у кожного найменування повинні бути однаковими. Вишивати схему потрібно рядами. Оптимально рухатися знизу вгору, але кожен керується міркуванням власної зручності.

Окремий аспект – вибір відповідної нитки. Зазвичай працюють з копроновими або левсановими нитками, які широко представлені в продажу. Ними ж комплектують виробники готових схем свої роботи. При необхідності їх можна придбати окремо в будь-якому магазині даного профілю.

Похожие статьи
Добавить комментарий

Капча загружается...