Чи популярні зараз саморобні прикраси та як їх носити: корисні поради

17.07.2022

Мода — циклічна. Ми все частіше повертаємось до ретро одягу, дістаємо старі мамині юбки з горища, татовий малиновий піджак і міксуємо оригінальні образи.

Так зовсім нещодавно до моди повернулися саморобні прикраси. Цей тренд був популярний ще в 60-х роках, тоді модно було бути яскравим і головним аксесуаром були яскраві намиста, браслети, кулони, підвіски, кілечки які дівчата та хлопці робили самостіно. Ось і сьогодні всі поринули у тодішню тенденцію на рукодільні прикраси. Бусини зі смайликами, метеликами та символом інь-ян, нагадують про дитинство: комплекти «зроби сам» сьогодні продають не тільки в магазинах іграшок, але й в брендових. Проте, набагато цікавіше створити щось індивідуальне, підійти з креативом до підбору бусин, фурнітури, спробувати створити прикрасу самостійно.

Для тих хто ніколи не мав справу з виготовленням аксесуарів, варто розпочати своє знайомство поступово. Спочатку вам варто уважно розглянути схему майбутньої прикраси, зрозуміти які елементи туди входять та з яких деталей вони складаються, а вже потім можна переходити до етапу підбору необхідних матеріалів та фурнітури.

Найцікавішим етапом в створенні виробу являється якраз підбір матеріалів. Тут потрібно чітко розуміти що вам допоможе при створенні аксесуарів, а з чим для початківців мати справу буде складно.

Давайте детально розглянемо найпопулярніші хенд-мейд аксесуали та розберемо особливості та види фурнітури яка необхідна для створення цих виробів.

Браслети

Рукодільні браслети частіше всього бувають двох видів: браслети з бісеру/бусин та фенечки. Якшо ми маємо справу з фенечками, то тут для виробу потрібні лише мотузка іноді використовують залізні зажими. Справжні рукодільниці часто поєднують мотузку з об’ємними бусинами https://100idey.com.ua/bizhuterija-ta-namistini-ua/namistini-ua. Для виготовлення бісерних браслетів потрібно підібрати ліску підходящого розміру та звернути увагу на підбір застібок, застібка має не виділятися, а влучно доповнювати аксесуар.

Кільця

Для зручності при виготовленні кілець майстрині обирають вже готові основи. На них клеять стрази, гліттер, бусинки, виліпляють поверх кільцевих основ квіти з полімерної глини. Всі деталі приклеюють на основу за допомгогою клею. Такі об’ємні кільця виграшно виглябають в поєднанні з обтягуючити сукнями.

Брошки

Для виготовлення брошок зручно використовувати металеві основи, сетенги https://100idey.com.ua/bizhuterija-ta-namistini-ua/furnitura-dlja-bizhuteriji-ua/settingi-ua. На них так само як і на основи для кілець приклеюють декоративні квіти, вироби з полімерної глини, заливають іпоксидною смолою. Такі брошки стануть оригінальним подарункм на будь-яке свято та зможуть розбавити навіть самий найсіріший обаз.

Сережки

Для сережок доцільно використовувати швензи та піни https://100idey.com.ua/bizhuterija-ta-namistini-ua/furnitura-dlja-bizhuteriji-ua/pini-ua на ці приспособи чіпляють бусинки, бісер, китички та декоративні квіти. За бажанням можна використовувати силіконові, або металеві заглушки аби сережка не випадала з вуха.

Виготовлення прикрас — це цікава можливість відпочинку та зняття стресу. Переминаючи дрібні деталі в руках ви масажуєте нервові ділянки пальців які діють на мознові нейрони. Тим самим під час роботи з бісером ви розвиваєте дрібну моторику рук яка також впливає на мозкову активність. Так чому не використовувати виготовлення прикрас з бісера як медитацію?

Похожие статьи
Добавить комментарий

Капча загружается...