Жіночі брючні костюми: як обирати та основні різновиди

12.07.2023

Мода змінюється постійно. Сьогодні складно уявити часи, коли жінки не могли носити штани, адже бувало й так. Стильний брючний костюм легко створює образ ділової та успішної жінки – якщо його правильно підібрати. Зробити це відносно нескладно.

Тренди на жіночі брючні костюми зрозумілі, а пошук можна розпочати з магазину S-Original.

Тканини

Важливо пам’ятати: універсальної тканини немає. У всіх свої плюси та мінуси. Вибираючи матеріал костюма, слід звертати увагу на його вартість, поточну погоду та зовнішній вигляд. Твід — найкласичніший варіант. Для літньої погоди він підходить не надто, теплуватий, але восени чи навесні стане відмінним вибором.

Денім — вибір тих, хто не звик морочитися. Доглядати джинсовий костюм просто, забруднення легко зчищаються. Матеріал міцний та довговічний. Щоправда, для ділових зустрічей джинсу не надто підходить. Вона доречніша у неформальній обстановці.

Повністю шкіряні костюми зустрічаються рідко і практично не дуже зручні. А ось елементи з натуральної або штучної шкіри урізноманітнюють дизайн і захищають від стирання слабкі місця.
Велюр та атлас — гравці іншої ліги. Вони досить дорогі і мають дуже представницький вигляд. Доглядати досить складно: матеріал чутливий і потребує особливого поводження.

Шовкові костюми практично не використовуються. Вони дуже дорогі і вимагають ретельного догляду (прання особливо складне). Зате при дбайливому догляді довговічні і в будь-якому разі дуже гарні.
Трикотаж фактично не є тканиною, це окремий матеріал, але в списку його згадати потрібно.

Трикотажні костюми бюджетні та досить добре виглядають. Зносостійкість залежить від якості виробу: потрібно уважніше читати ярлички.

Дизайн

Моделей костюмів брючних багато. Піджак може бути стандартним, укороченим і подовженим, те саме стосується штанів. У моді і оверсайз, і моделі, що добре сидять приталений. Якщо є розрізи, це піде тільки в плюс.

А ось із забарвленням все не так очевидно. Однотонні костюми – універсальна класика, особливо якщо вибір упав на приглушені природні відтінки. Смужка та клітина теж підходять до будь-якої обстановки. А ось яскрава тканина на офіційних зустрічах недоречна, але підійде для свят та вечірок.

Популярні квіткові та рослинні візерунки, геометричні принти. Етнічні мотиви стануть відмінним вибором, особливо якщо у вас є цікаве національне коріння. В цілому поділ такий: на ділових костюмах мінімум деталей і малюнків, а кольори приглушені. Святкові комплекти яскраві, навіть химерні. А повсякденний образ може бути будь-яким.

Похожие статьи
Добавить комментарий

Капча загружается...