Скільки може заробити стример і в чому полягає основне джерело прибутку

15.12.2021

Ще десяток років тому слово «стрім» було невідомим широкій публіці. Сьогодні стримери-справжні герої молодого покоління.

Вони ведуть онлайн-трансляції: грають в комп’ютерні ігри, навчають інших, займаються повсякденними справами і головне — заробляють на цьому гроші. Сьогодні ми дізнаємося, як і скільки можна заробити в Україні на стрімі.

Як заробити на стрімах — 5 способів: https://zarobitok.press/v-interneti/23-yak-zarobiti-na-strimakh.html.

Які бувають стріми

Стрім-це прямі трансляції в Інтернеті. Стримери, відповідно, — ті, хто їх знімає. Теоретично стріми може знімати хто завгодно: і солідні фірми, і геймери-одинаки, і Вася з Машею з сусіднього під’їзду. Все просто: включив камеру — і ти в ефірі. Підприємці ведуть бізнес-трансляції з семінарів, конференцій, презентацій, навчають бажаючих навчитися новому. Але основна маса стримерів-це молоді люди, які транслюють в інтернет власне життя. Найпоширеніші приклади-стріми комп’ютерних ігор: сидить чувак, грає в режимі реального часу і все це показує в Інтернеті. Стріми для спілкування і розваги — теж популярний формат. Ще варіант-стріми зі звичайного життя, коли люди в прямому сенсі живуть на камеру: розмовляють, їдять, займаються повсякденними справами.

Стріми показуються на декількох основних майданчиках. Це Twitch.tv, Youtube.com, будь-які соцмережі. На кожній з них можна знайти вдячну платоспроможну аудиторію, яка здатна забезпечити стримеру дохід.

І хто за це гроші платить?

Платять, та ще як! Є кілька варіантів, як заробляють стримери.

1. Показ реклами — найпростіший спосіб заробітку на стрімах. Компанії домовляються зі стримером, і він включає рекламний ролик прямо під час трансляції. Хочеш не хочеш, а доведеться дивитися, якщо цікаво, що буде далі. Можна налаштувати показ реклами по-різному: наприклад, раз на годину або раз на тридцять хвилин — як домовишся. Оптимальним вважається 1-3 показу на годину.

Цей спосіб доступний не кожному: щоб отримати право на показ реклами на сервісі Twich, стример повинен мати не менше 500 одночасних переглядів трансляції і викладати стріми регулярно, не рідше трьох разів на тиждень. На YouTube свої правила: монетизація можлива, якщо у стримера є 1 000 передплатників і не менше 4000 годин переглядів.

Скільки платять? Стримера чекає відрядна оплата за кількістю переглядів: зазвичай це від 1 до 5 доларів за 1 000 переглядів. Зрозуміло, що чим більше стрім набере переглядів, тим більше буде сума. Не забувайте про блокувальники реклами: ті, хто встановив їх на комп’ютери, не побачать рекламу, а значить, кількість переглядів знизиться.

2. Платна підписка. Якщо ви виконали умови, за якими маєте право включати рекламу на Twich, — значить, вам доступні і платні підписки. Точніше, вони доступні вашим глядачам: за певну суму він купує платну підписку і отримує натомість приємні плюшки. Це бонуси від власника каналу: набір смайлів для чату, можливість дивитися стріми без реклами і т. д.

Скільки платять? Ціна кожної підписки — 4,99 долара, є також варіанти за 9,99 і за 24,99 долара. З них стример отримує тільки половину. Ось і вважайте: сто передплатників, які готові купити підписку за 4,99 долара, — це 250 доларів, тисяча — вже 2500. Топові стримери піднімають на платних підписках від 500 тисяч на місяць.

3. Нативна реклама. Коли стример начебто ненароком згадує продукцію певного бренду, п’є пиво певної марки-так, щоб назва була видно, або веде стрім у футболці з логотипом компанії — це Ж-ж-Ж явно неспроста. Значить, рекламодавці оплатили ці послуги, і стример просто відпрацьовує гроші.

Щоб заробляти таким чином, потрібно бути досить відомим. Мало кого хвилює, що їсть на обід стример Вася, який грає в “Доту“ і має два з половиною передплатника. А ось стримерша Карина та інші зірки — справжні лідери думок, які здатні впливати на поведінку передплатників. Найпростіший спосіб наблизитися до кумира-використовувати ті ж бренди, що і він, бути підписаним на ту ж групу “ВКонтакте“ і т. д.

Скільки платять? Тут немає фіксованої ціни — як домовишся. Нативна реклама широко використовується в маркетингу, але ціни на неї мало хто озвучує: передбачається, що це і не реклама зовсім, але ми-то все знаємо. Тому все залежить від розкрученості стримера, бюджету рекламодавців, частоти згадки бренду та інших факторів.

4. Донат — пожертвування від глядачів. Все просто: стример дає реквізити карти, електронного гаманця або рахунку, і глядачі перераховують гроші на підтримку. Все відбувається з доброї волі: хочеш пожертвувати — спасибі велике, не хочеш — ну і добре.

Прикладів донатів в мережі безліч. Стримери можуть просто збирати гроші-перерахуйте хто скільки зможе, або на певні цілі: розвиток каналу, покупка обладнання або додаткових здібностей в іграх. Є й інші приклади донатів. Як правило, це виконання різних завдань. Будь-який каприз за ваші гроші: стример може намалювати сигну, передати привіт глядачам, виконати акробатичний етюд і т.д. є канал, де за гроші хлопці навіть б’ють один одного по головах — несильно, звичайно ж.

Скільки платять? Тут все залежить від щедрості глядачів, особистості стримера і унікальності самого стріму. Ну і від везіння, звичайно. Зірки сходяться по різному: один і той же канал сьогодні може задонатить тисячу грн, а завтра — 10 з копійками.

Автор: Вольдемар Воронцовський.

Похожие статьи
Добавить комментарий

Капча загружается...