Основні характеристики небезпечних ADR вантажів: що треба знати

27.01.2023

Вантажі класу ADR – це спеціальні предмети або речовини, що можуть нашкодити оточуючому середовищу. Це кислоти, фарби, паливо, медичні препарати та багато іншого.

Саме тому вантажні перевезення в таких випадках повинні виконуватися лише кваліфікованими спеціалістами. На практиці використовується техніка, яка не дозволить вантажу потрапити до оточуючого середовища.

Особливості вантажів класу ADR

На протязі довгого часу перевезення небезпечних вантажів на території країни регламентувалися конкретним списком. Не дивлячись на довгі строки використання спеціальних документів, з першої половини 2017 року норматив упразднили, основа для законодавчого регулювання була перенесена на базу Європейського узгодження про міжнародні перевозки небезпечних вантажів.

На практиці перевозка небезпечних вантажів за класифікацією ADR дає можливість виключити з ланцюга поставок зайві законодавчі акти, паперової волокіти стає менше. Якість перевозок підвищується, вони стають найбільш безпечними.

Використання ADR має головну перевагу, що складається у тому, що система постійно вдосконалюється та розвивається.

Класи перевозки вантажів

Можна виділити декілька класів перевозки таких вантажів. Роздивимося їх особливості більш детально:

  1. Перший клас. До нього належать небезпечні ADR вантажі, що можуть спричинити зрив, а також усі інші матеріали, які від них походять.
  2. Другий клас. Це гази, що мають у складі різні суміші, чисті гази, поєднання різних типів газів і так далі. Речовини потрібно транспортувати при температурі у +20 градусів, а також в умовах тиску до 3 барів.
  3. Третій клас. Рідини, які дуже легко спалахують. Перевозка таких вантажів повинна відбуватися у герметичній ємності, що захищена від різких змін температурного режиму, а також нагрівання.

Важливо уважно одивлятися техніку перед кожним рейсом. Недопустимі її деформації, а також інші моменти. Тільки у такому випадку транспортування небезпечних ADR вантажів буде відбуватися у належних умовах. Ви не зіткнетеся з ризиком забруднити оточуюче середовище.

Обов’язково уважно віднесіться до вибору компанії, яка пропонує відповідну послугу. Перевірте усі сертифікати та ліцензії, адже без них користуватися послугами організації не варто. Документи підтверджують високу кваліфікацію спеціалістів, тому таким фірмам можна сміливо довіряти виконання настільки складної та відповідальної задачі!

Похожие статьи
Добавить комментарий

Капча загружается...