Що треба знати та вміти, якщо ви хочете працювати IT рекрутером

28.01.2023

У підборі персоналу немає нічого складного, але в сфері IT професій все куди складніше.

Тут потрібні особливі навички і знання в тому, де знайти найкращого комп’ютерного фахівця.

Що це за професія і обов’язки

IT рекрутинг має на увазі виконання наступних завдань:

  • обговорення ТЗ з замовником;
  • пошук кандидатів і спеціалістів;
  • відбір пропозицій від айтішників;
  • проведення співбесіди;
  • оформлення працевлаштування та подальший супровід.

На перший погляд ця робота нічим не відрізняється від класичного рекрутера. Але, IT-рекрутер повинен розуміти сам в комп’ютерних професіях, в термінології, вміти відрізняти елементарні питання, наприклад Java від JavaScript. Спілкуючись з айтішниками, рекрутер повинен знати про що йде мова і оцінити його професіоналізм. Саме IT-рекрутер зобов’язаний розуміти, чи розбирається кандидат в програмному забезпеченні, чи вміє працювати з базою даних, розуміти мову програмістів.

На різних курсах таку спеціальність виносять в окремий блок і йде індивідуальна підготовка саме IT-рекрутерів. Якщо начальник дає завдання знайти IT-фахівця, який би займався конкретними питаннями, рекрутер повинен його знайти і перевірити його знання: чи зможе він виконувати поставлене завдання.

Всі компанії мають власні сайти, свою мережу, без комп’ютерів неможливо уявити сучасний бізнес. Тому і професія IT-рекрутера постійно затребувана. Дана професія має на увазі багато спілкування з колективом, начальством і кандидатами на посаду. Тому тут не місце скромним і нетовариським людям.

Існує інша схема роботи аутстафінг. Компанії агентства аутстафери набирають до себе певних фахівців. Вони числяться і отримують зарплату в агентстві, але їх послуги продаються в інші компанії. Тобто, де-юре вони знаходяться на рахунку агентства, але фактично працюють в компанії замовника. Це дуже зручно, адже не всім компаніям потрібні послуги рекрутера на постійній основі. Вони можуть звернутися в агентство, IT-рекрутер підбере для них персонал і на цьому співпраця вважається закінченою.

Якщо у компанії знову виникне потреба в IT-рекрутері, він зможе повторно скористатися його послугами за певну плату. Звертатися до агенства варто ще тому, що їх фахівці постійно працюють, вони мають досвід і завжди затребувані. Якщо компанія займається IT напрямком, то наймати такого рекрутера має сенс на постійній основі.

Похожие статьи
Добавить комментарий

Капча загружается...