Корисні поради щодо забезпечення охорони будівельного майданчика

13.04.2023

Будівельні майданчики є зоною підвищеної небезпеки, потрібно убезпечити їх від перебування сторонніх та закрити можливості проходу.

Також необхідно запобігти розкраданню будматеріалів та готового обладнання. Для цього пропонується охорона будівельних майданчиків від досвідчених спеціалістів.

Правила

Серед основних вимог щодо процесу охорони будівельних майданчиків варто виділити:

  1. Вся територія обноситься огорожами, для входу та виходу людей, в’їзду та виїзду транспорту створюються контрольно-пропускні пункти.
  2. Територія поділяється на ділянки. Особливо небезпечні мають додаткову огорожу та позначення, що привертає увагу персоналу.
  3. Уся територія патрулюється, периметр забезпечується сигналізацією та приладами спостереження.
  4. Організується зв’язок між окремими постами охорони, сигналізація виводиться на центральний пункт, який може працювати у віддаленому режимі.
  5. Створюється вузол відеоспостереження за небезпечними ділянками.
  6. Організується система зберігання будівельних, паливно-мастильних та інших матеріалів, обладнання, інструментів. Призначаються відповідальні цей процес.
  7. Вся робота системи охорони та людей, що її проводять, піддається регулярному контролю.

Забезпечити таку роботу можуть лише організації, які мають штат фахівців, які мають відповідне обладнання та технічні можливості. Така фірма також може запропонувати послуги охорони готелю.

Поради

Охорона будівельного майданчика повинна мати комплексний характер. До цього поняття входять такі области:

  1. Забезпечення безпеки праці будівельників.
  2. Створення різних зон за призначенням та допуском людей, транспорту.
  3. Запобігання розкраданню матеріалів, обладнання, псування майна, актів вандалізму.
  4. Запобігання проникненню на територію сторонніх.

Необхідно враховувати, що відповідальність за всі події на майданчику несе забудовник, тому до його обов’язків входить забезпечення охорони території.

Для комплексного забезпечення необхідно поєднувати використання приладів охоронних систем та людський контроль. Це дозволить закрити всі слабкі місця, вести перехресний контроль та враховувати специфіку конкретного майданчика.

При організації необхідно враховувати побажання замовника, тип об’єкта, рівні допуску та інші параметри, щоб не заважати виробничому процесу та забезпечити необхідний рівень охорони.

Похожие статьи
Добавить комментарий

Капча загружается...