Салат із кальмарів: які ще інгредієнти потрібні для його приготування

21.05.2023

М’ясо кальмарів – це корисний дієтичний продукт, який останніми роками користується особливо високою популярністю.

З рідкісного делікатесу він поступово перетворився на цілком звичний продукт, що міцно влаштувався в раціоні багатьох українців.

Він містить саме ті речовини, яких так часто не вистачає організму: селен, вітаміни групи В. Крім того, в кальмарах дуже багато білка. Причому засвоюється м’ясо кальмарів набагато легше і швидше, ніж куряча грудка. Наявність заліза в м’ясі кальмара робить його особливо корисним для людей, які страждають від зниження рівня гемоглобіну в крові. Кальцій, який міститься в цьому продукті, необхідний для зміцнення кісткової системи, волосся, нігтів. Готувати кальмар можна по-різному. Найпопулярніший спосіб вживання цього цінного продукту – приготування салату. Рецепти салатів з кальмару можна знайти у мережі у величезній кількості. Тим, хто хоче вивчити якнайбільше рецептів на https://foodideas.com.ua, пропонується великий вибір простих у приготуванні, смачних та поживних страв.

Рецепт салату

Інгредієнти:

  1. Кальмари заморожені – 0,5 кг.
  2. Цибулини середнього розміру – 3 шт.
  3. Солодкий перець невеликого розміру – 1 прим.
  4. Оцет столовий (концентрація 9%) — 7 ст.
  5. Олія будь-яка рафінована – 2 ст.л.
  6. Цукор — 2 ч. л.
  7. Сіль — 1 ч. л.
  8. Питна вода – 180 г.
  9. Перець горошком, лавровий лист за смаком.

Готувати салат потрібно так:

  1. Насамперед необхідно розморозити кальмари. А поки вони будуть розтанути на столі, слід зайнятися маринадом. Для цього у воду потрібно додати сіль, цукор та оцет.
  2. Далі очищені цибулини необхідно нарізати кільцями, обережно розкласти суцільним шаром на дні сковороди. Зверху слід викласти перець та лавровий лист. Все залити маринадом та нагрівати на вогні до закипання. Після цього залишити сковороду остигати, а після остигання поставити в холодильник.
  3. У киплячу підсолену воду потрібно відправити розморожені та очищені тушки кальмарів та варити 2 хвилини. Після варіння кальмари відкидаються на друшляк, щоб із них стекла вся зайва рідина.
  4. Коли кальмари охолонуть, потрібно нарізати їх півкільцями. Вимитий та очищений від насіння перець необхідно нарізати соломкою.
  5. Маринад з цибулею потрібно витягти з холодильника, прибрати з нього перець і лавровий лист, відкинути на друшляк, щоб рідина скла і залишилася маринована цибуля.
  6. У велику миску потрібно викласти шар цибулі, влити олію і перемішати. Туди слід викласти нарізані кальмари і перець, все ретельно перемішати.
  7. Салат готовий до подачі.
Похожие статьи
Добавить комментарий

Капча загружается...