Корисні поради щодо реєстрації ТОВ: яких правил дотримуватися

05.10.2023

Відповідно до приписів КУ, кожний громадянин має право на ведення підприємницької діяльності, якщо вона не заборонена діючим законодавством.

Товариство з обмеженою відповідальністю є найбільш поширеною формою підприємницького бізнесу. Варто дізнатись про послуги бухгалтера, якщо вам потрібно зареєструвати ТОВ. У чому полягають головні особливості цієї процедури?

Правила реєстрації ТОВ на території України

Є особливий закон, що регулює відносини під час реєстрації Товариства з обмеженою відповідальністю. Потрібно пам’ятати про наступні важливі моменти:

  1. Точне найменування того ТОВ, що ви бажаєте зареєструвати. Обов’язково перевірте, чи не фігурує десь обрана назва. Для цього скористуйтеся відкритим державним реєстром, який являється безкоштовним.
  2. Оберіть ту діяльність, яка вас цікавить. Достатньо назвати основні напрямки юристам, що підберуть оптимальний варіант без помилок.
  3. Вкажіть статусний капітал ТОВ, визначте строк його внеску. Впоратися з питанням краще за півроку. Один засновник володіє 100% капіталу. Декілька ж засновників ділять його між собою, кожна людина має певну частку, розмір якої залежить від першого внеску.
  4. Особливості системи оподаткування. Під час реєстрації ТОВ діє загальна система оподаткування. Якщо ви бажаєте, щоб Товариство з обмеженою відповідальністю платило єдиний податок чи ПДВ, вкажіть це у заяві.

До того ж, потрібно вказати юридичну адресу товариства. Заздалегідь подбайте про наявність цієї інформації, бо без адреси вам буде відмовлено у реєстрації підприємства.

Які документи потрібні для реєстрації ТОВ?

Щоб не виникало проблем, варто уважно віднестися до збору паперів. Серед тих документів, які вам знадобляться:

  • правильно заповнена заявка форми №2;
  • рішення засновників про створення ТОВ (це може бути як оригінал документу, так і його копія, але її потрібно завірити у нотаріуса);
  • статут лише у вигляді оригіналу, першу редакцію статуту підписують усі учасники ТОВ, їх підписи обов’язково завіряються нотаріусом;
  • детальна структура власності товариства, де відображені відомості про власників товариства (як про прямих, так і про опосередкованих).

Реєстратор держави прийме пакет документів, він передає заявнику опис цих паперів, де вказується конкретна дата. Якщо підстави для відмови відсутні, реєстрація завершиться всього лише за добу. Відповідний запис буде внесений до державного реєстру.

Товариство отримує ІНН код, можна отримати витяг з ЄДРПОУ, якщо у ньому є потреба!

Похожие статьи
Добавить комментарий

Капча загружается...