Основні відомості про особливості банкролл-менеджменту: що треба знати

13.04.2024

Покер-ціла наука. Найпоширеніший різновид гри називається «Техаський холдем».

У ньому є свої правила. Постійно з’являються свіжі спостереження, варіації або гайди, як змусити правила працювати на себе. Якщо вас захоплює світ покеру, можете подивитися більше новин на https://worldplayer.com.ua/, присвяченому культовій картковій грі. А якщо ви хочете дізнатися, як контролювати свій бюджет в цьому азартному проведенні часу, то вам необхідно освоїти ази банкролл-менеджменту. Без цього і недосвідчений любитель, і професіонал ризикує втратити Фінанси.

Що таке банкролл-менеджмент?

Результат гри багато в чому залежить від того, дістаються вам сильні або слабкі карти. Ці коливання удачі і називаються дисперсією. Потрібно знати, як зробити так, щоб в разі циклічних втрат банкролл їх покривав. Інакше ви закінчите банкрутством. Плюс при невдачах раціональний менеджмент дозволяє знизити психологічний стрес і позбутися від необхідності бути обережними (щоб не програтися остаточно).

Базовий розмір

За фул-рингом для безліміту або пот-ліміту рекомендується виділяти на гру 2,5% банкролу або 40 бай-інів.

Для турнірів СНД і МТТ також підходить 40 бай-інів, але якщо поєднуєте паралельно кілька лімітів, має сенс обчислити середній. Найкраще це спрацює у гравців, по кожному ліміту грають однакову кількість турнірів.

Кому знадобиться більше

Тим, хто робить покер ключовим джерелом доходів, необхідно закладати в розмір банкролла не тільки ігрове невезіння, але і витрати на життя, тому підсумкова сума набагато більше.

Це актуально і при грі за короткими столами на шістьох. У цьому випадку за раунд розігрується більше банків (потів), як підсумок дисперсія за столами 6max підвищена.

Лузовий стиль гри також є причиною задуматися про збільшення банкролу. Ризикована тактика, що передбачає розіграш слабких комбінацій і участь у безлічі потів, характеризується відчутною дисперсією. У порівнянні з більш обачним тайтовим стилем, який дозволяє уникати великих втрат і націлений на більш гарантований результат.

Коли переглянути ліміти?

Співвідношення ставок і банкролу на практиці буде різним під час гри. Якщо банкролл менше 40 бай-інів, ліміти потрібно знизити, поки не вийде повернутися до цього балансу. Якщо ж більше, то і ставки можна підвищувати. Але не втрачайте обережність на хвилі удачі, почніть з тестових «пострілів».

Наприклад: NL10, 400 доларів, 200 втрачено. Робите «крок назад», і знову маєте 40 бай-інів, тільки тепер NL5. Продовжуєте програвати, Залишилося 80 доларів-переходите на NL2. При такій системі для краху потрібно цілих 84 провальних бай-іну.

Похожие статьи
Добавить комментарий

Капча загружается...