Особливості правильного зберігання продуктів: які існують секрети

20.10.2022

Зберігання харчової продукції – досить важливий момент, про який піклується абсолютно кожна господиня. Завдяки правилам зберігання продуктів можна не допустити передчасного псування страв або окремих компонентів.

Головне в зберіганні – дотримання правильних умов: вибір найбільш підходящого способу, температурного режиму, показника вологості та інше. Також слід правильно вибрати і купити пакети для пакування харчових продуктів.

Правила

Найголовніше в зберіганні продуктів – дотримання температурного режиму. Як правило, продукти зберігаються в холодильнику, або в підвалі. Вкрай небажано, щоб харчова продукція зберігалася в приміщеннях з підвищеним рівнем вологи (більше 70%).

Особлива увага також приділяється і роздільному зберіганню різних продуктів, для чого слід купити одноразові контейнери.

Не варто забувати і про терміни придатності товарів, які вказані на їх упаковці. Якщо який-небудь продукт зіпсувався, його не можна тримати в холодильнику.

При зберіганні харчової продукції слід враховувати кілька основних фактів:

  1. Місце. Класичні моделі холодильників поділені на кілька секцій, призначених для певних завдань, наприклад, на нижній полиці можна зберігати сиру рибу, або м’ясо, а на верхній – молочну продукцію.
  2. Термін. Тут слід зазначити не період придатності товару, зазначений на його упаковці, а фактичний час зберігання продукту. Найдовше зберігаються консервовані продукти, які можна розмістити в підвалі або погребі. Серед таких продуктів можна виділити різні компоти, варення, салати та інше.
  3. Метод зберігання. Харчова продукція може зберігатися двома способами – у вигляді сирого, або у вигляді замороженого продукту. Останній метод особливо актуальний для овочів, фруктів, м’ясних і рибних виробів.
  4. Упаковка. Всі сипучі продукти слід розфасувати по пластиковим або скляним тарам, закритим кришкою. Таке зберігання забезпечить можливістю не стикатися з псуванням продуктів і попадання всередину комах.

Поради

Вкрай небажано зберігати продукти харчування в щільно загорнутих пакетах з поліетилену, в яких їжа досить швидко знаходить неприємний аромат. Перш ніж завантажити продукти в такі пакети, необхідно ретельно промити збережені компоненти. Також слід враховувати швидкість псування продукту, наприклад, очищені від шкірки фрукти і овочі не можна зберігати більше 24 годин, так як вони починають псуватися.

Похожие статьи
Добавить комментарий

Капча загружается...