Як вибрати крем з гіалуроновою кислотою: зволоження шкіри обличчя

20.09.2023

Гіалуронова кислота (гіалуронат) — це природний компонент організму. Основний її відсоток міститься внутрішньодермально. Гладка зволожена шкіра обличчя — явна ознака достатнього вмісту цієї речовини в організмі.

Але після 25 років кількість гіалуронки стрімко скорочується. Шкіра стає більш сухою і млявою, з’являється «сіточка» дрібних зморшок. Для вирішення проблеми використовують креми, до складу яких входить гіалуронова кислота. Як саме засоби з гіалуронкою допомагають шкірі, і на які моменти звернути увагу під час вибору доглядової продукції, читайте далі. А де краще придбати крем з гіалуроновою кислотою дізнайтеся за посиланням: https://naturel.ua/krem-gialuronovaya-kislota/.

Чим ефективний крем з гіалуроновою кислотою?

Гіалуронат входить до складу сполучної, епітеліальної та нервової тканин. Його дія в організмі спрямована на підтримку здоров’я суглобів, він позитивно впливає на загоєння ран, бере участь у транспортуванні до клітин поживних речовин і виконує багато інших функцій.

Крім вікових особливостей, втрата організмом природних запасів такої цінної кислоти зумовлена незбалансованим харчуванням, нестачею відпочинку, постійними стресами, шкідливими звичками. Усе це негативно позначається на зовнішньому вигляді та стані шкірних покривів. Втрата вологи провокує появу перших ознак старіння — сухості, зморшок.

У косметології гіалуронова кислота популярна завдяки здатності добре зволожувати шкіру. Її основне завдання в кремах — надати шкірним покривам пружності, зробити їх рівними, гладкими, наповнити клітини вологою. Одна молекула гіалуронової кислоти може притягувати й утримувати до 10 000 молекул води. Для виготовлення кремів гіалуронка синтезується. Використовується з метою омолодити і підтягнути шкіру.

Креми з цим компонентом ефективні для:

  • поліпшення кольору обличчя;
  • зволоження шкірних покривів;
  • усунення дрібних зморшок;
  • прискорення загоєння ранок без шрамів і плям;
  • корекції овалу обличчя;
  • відновлення роботи сальних залоз.

Після використання крему на обличчі утворюється своєрідна захисна плівка, що оберігає шкіру від шкідливого впливу вітру, ультрафіолету, морозу. Основна дія гіалуронової кислоти — запобігти втраті рідини. Якщо клітини не відчувають дефіциту вологи, значить, шкірі не страшна сухість і втрата пружності.

Гіалуронат діє м’яко і швидко. Завдяки тому, що цей компонент споріднений нашому організму, проблем з його сприйняттям не виникає. Він ефективний і абсолютно безпечний. Насичення шкірних покривів вологою дає змогу заповнити зморшки зсередини, відновити тургор і розгладити мікрорельєф шкіри. Це дієвий спосіб загальмувати процес старіння. Зволожувальний ефект залежно від обраного засобу зберігається протягом 8-12 годин.

На що звернути увагу під час вибору крему?

Головне — визначитися із завданнями, які має вирішити доглядовий засіб, типом і станом шкіри.

Під час вибору хорошого крему звертаємо увагу на такі параметри:

  1. Склад. Деякі компоненти можуть бути абсолютно марними, але завдяки гарній назві відігравати роль «заманювача» для покупців, інші — і зовсім небезпечними (наприклад, парабени і штучні барвники). Тому звертаємо увагу не тільки на наявність основного зволожувального інгредієнта — гіалуронової кислоти, а й на допоміжний склад. У хороших кремах це можуть бути пептиди, рослинні екстракти, вітаміни А, Е, натуральні олії. Додаткові компоненти покращують і доповнюють дію зволожувального засобу. Наприклад, алое вера стимулює вироблення колагену і гіалуронки, допомагає шкірі довше залишатися пружною, без зморшок.
  2. Форма гіалуронату. Високомолекулярна гіалуронова кислота, яку містить більшість засобів для догляду, проникає тільки в поверхневі шари шкіри. Нові низькомолекулярні форми гіалуронки діють набагато глибше і дають чудовий ефект за регулярного використання. До останніх належить, наприклад, гідролізована, міні- і нано-гіалуронова кислота, гіалуронат натрію.
  3. Кількість гіалуронату. Читайте дані на етикетці засобу або інформацію про продукт в онлайн-каталогах. Найчастіше виробники вказують кількість або процентне співвідношення всіх компонентів крему. Що вища концентрація гіалуронки — то краще засіб зволожуватиме обличчя. Якщо таких даних немає, то простежте, щоб гіалуронова кислота була на перших місцях у списку складових доглядової продукції.
  4. Текстура крему. Оптимальний варіант — легка, кремоподібна, коли засіб швидко вбирається і не залишає відчуття жирності на шкірі. Лише ефект зволоження та підтягування шкірних покривів.

Крім універсальних засобів, є варіанти, що вирішують проблеми конкретної вікової категорії жінок. Наприклад, 25+ — доглядова продукція, орієнтована на глибоке зволоження шкіри. 35+ — варто обирати засоби з додатковими компонентами (вітаміни, молочна або гліколева кислота), які живитимуть і омолоджуватимуть шкірні покриви. У віці 45+ ефективні препарати з колагеном і ретинолом, живильними оліями.

Не забувайте врахувати тип шкіри. Звичайно, зволоження потрібне в будь-якому разі, але є деякі особливості вибору.

Так, для шкіри:

  1. Сухої — потрібне глибоке зволоження і додаткове живлення. Суха шкіра більше схильна до появи подразнень, ранніх зморшок, лущення. Крім того, цьому типу шкірних покривів потрібно забезпечити цілорічний захист від ультрафіолету. Тому звертаємо увагу на наявність SPF-фільтра в кремі.
  2. Комбінованої — підійдуть доглядові засоби, які зволожують, живлять і прибирають жирність у певних місцях обличчя. Тому вибираємо крем із такими рослинними компонентами, як екстракт алое вера, ромашки, календули.
  3. Жирної — текстура крему має бути максимально легкою, не забивати пори (шкіра втрачає багато вологи на забезпечення роботи сальних залоз). Крім зволожувального компонента (гіалуронки), у складі може бути саліцилова кислота (підсушування), ромашка або зелений чай (матування шкіри).
  4. Нормальної — потрібен оптимальний баланс зволоження і захисту від зовнішніх факторів. Використовуйте засоби, що надають зволожувальну, живильну, відновлювальну та заспокійливу дію.

Гіалуронова кислота — це компонент, який однаково ефективний для догляду за чутливою, жирною, проблемною або нормальною шкірою. Щоб домогтися найкращого ефекту, рекомендуємо використовувати комплекс доглядових засобів, до якого входять лосьйони, тоніки, сироватки, маски.

Вартість гіалуронових кремів залежить від виробника, складу та об’єму ємності. Перед тим як вибирати крем, можна вивчити відгуки про продукцію і компанію-виробника. Купуйте засоби в перевірених магазинах, що спеціалізуються на косметичних засобах і засобах для догляду.

Особливості використання крему

Крем, що містить гіалуроновий компонент, можна застосовувати як:

  • доглядовий засіб після зняття макіяжу і підготовки шкіри до сну;
  • денний крем для зволоження шкірних покривів;
  • базу під макіяж, що запобігає пересиханню шкіри через декоративну косметику.

Використання гіалуронового крему — необхідна частина щоденного догляду за обличчям. Засіб можна наносити після маски (очищувальної, відновлювальної тощо) для посилення ефекту останньої, тонізації та ефективного зволоження шкірних покривів.

Гіалуроновий крем використовується на злегка зволоженій, попередньо очищеній тоніком або лосьйоном шкірі. Може застосовуватися 2 рази на день: вранці та ввечері. Гіалуронові засоби можуть поділятися на денні та нічні. Краще використовувати обидва варіанти в комплексі. Бажано придбати денний і нічний крем одного виробника.

Перед використанням будь-якого доглядового засобу рекомендуємо протестувати його на невеликій ділянці вашої шкіри, наприклад, внутрішній стороні зап’ястя. Якщо через кілька хвилин після нанесення не виникло свербіння, почервоніння, відчуття печіння, значить, у складі немає компонентів, що викликають алергію.

Звертайте увагу на термін зберігання і використання крему після відкриття упаковки. Протерміновані доглядові засоби не принесуть жодної користі шкірі, навпаки, можуть викликати подразнення і запалення. Зволожувальні креми зазвичай варто використовувати протягом 6-12 місяців. З огляду на те, що стандартний об’єм баночки засобу з гіалуронкою 50 мл, чого за щоденного використання вистачає на 2-3 місяці, то ви не вийдете за рекомендовані терміни зберігання.

Забезпечте вашій шкірі ефективне зволоження за допомогою крему, у складі якого є гіалуронова кислота. Ефект буде очевидним — гладкі, рівні, еластичні шкірні покриви без відчуття сухості та передчасної появи зморшок.

Похожие статьи
Добавить комментарий

Капча загружается...