Яких правил необхідно дотримуватися в ході проведення аудиторської перевірки

19.12.2022

Аудиторська перевірка уявляє собою комплексну роботу, що направлена на вивчення економічної та фінансової діяльності компанії. Вона виконується спеціальним аудиторським органом на базі отриманих звітів.

Ви можете замовити перевірку на https://audit-invest.com.ua у справжніх професіоналів своєї справи. Роздивимося особливості цієї послуги більш детально.

Різновиди аудиторських перевірок

Можна виділити два основних різновиди аудиторських перевірок:

  1. Обов’язковий аудит. Контроль повинен проводитися з періодичністю один раз на рік. Це не залежить від виду компанії, а також результатів її роботи. Окрім того, щорічний аудит обов’язковий для підприємств, що розмістили цінні папери на торгах. Організатор останніх може відмовити у доступі активів до продажу без пояснення причин, що вносить зміни у необхідність щорічної аудиторської перевірки.
  2. Добровільний аудит. Якщо організація не потребує обов’язкової аудиторської перевірки, власник фірми може замовити аудит за власною ініціативою. Це добровольчий аудит, який дозволяє своєчасно виявити різноманітні помилки. Послуга потрібна у тому випадку, якщо утримувач акцій має на руках від 10% цінних паперів.

Як ви бачите, у кожного виду аудиторської перевірки є свої особливості. Звертайтеся лише у перевірені компанії, що зарекомендували себе з найкращої сторони.

Етапи аудиторської перевірки

Спеціалізовані організації притримуються таких етапів, щоб впоратися з такими задачами:

  • проводиться планування, розробляються стратегічні та тактичні дії, формується група аудиторів;
  • інформація збирається та аналізується, вивчається первинна документація, оформлюються рекомендації щодо усунення недоліків;
  • створюється заключення аудиторської організації, на основі зібраних даних формується результат перевірки;
  • заключення передається до аудиторської фірми, воно доповнюється бухгалтерським звітом.

У відповідності до закону, аудиторська компанія зобов’язана інформувати ту фірму, яка перевіряється, про усі допущені помилки. Власник організації зобов’язаний усунути усі помилки або ж передати у відповідні органи додаткові дані про причини змін.

Пам’ятайте про те, що аудиторская проверка повинна проводитися лише перевіреними організаціями. Уважно читайте про неї відгуки, щоб вкласти власні гроші у дійсно якісні послуги. Аудитори обов’язково зазначать на ті помилки, усунення яких позитивно вплине на розвиток вашого бізнесу!

Похожие статьи
Добавить комментарий

Капча загружается...