Безкоштовна юридична допомога та Адвокат у Центрі правових рішень

06.02.2024

Повномасштабна війна на території України спричинила величезні збитки для економіки нашої держави та зробила вимушеними переселенцями більше 6,5 мільйонів українців.

Водночас дуже багато українських громадян, які проживали в зонах, наближених до лінії фронту були вимішені евакуюватися під обстрілами, втрачаючи своє майно та досить часто свої особисті документи. Через горнило україно-російської війни вже пройшло більше мільйона українських воїнів, багато з яких загинули, зазнали поранень або перебувають у полоні ворога. Допомогти українським воїнам, які зазнали поранень чи були звільнені з полону, внутрішньо переміщеним особам та громадянам, майно яких було знищено внаслідок військових дій можуть фахівці, які працюють в громадській організації «Центр правових рішень» (офіційний сайт організації).

На чому зосереджена діяльність правозахисної організації

Діяльність «Центру правових рішень», здійснюється завдяки фінансовій підтримці німецького фонду Маршалла США та зосереджена на чотирьох основних напрямках, включно з:

  • правовою допомогою для військовополонених, їхніх сімей та внутрішньо-переміщених осіб;
  • кваліфікованою юридичною допомогою для діючих та звільнених в запас військовослужбовців та їхніх сімей;
  • суспільною діяльністю, направленою на захист прав і свобод українських громадян та антикорупційною діяльністю.

Фахівці правозахисної організації здійснюють фіксування порушень задля захисту громадян, які внаслідок різних обставин стикаються з фактами дискримінації. Водночас всі без виключення громадяни України можуть звернутися до ГО «Центр правових рішень» за безкоштовною юридичною допомогою, в першу чергу щодо відновлення втрачених особистих документів та документів на знищене російськими окупантами нерухоме майно – житло, що було зруйновано чи залишилося під окупацією ворога.

Яку мету переслідують співробітники громадської організації

Дуже багато українських біженців, тікаючи від жахіть війни, втратили всі документи, як особисті, так і документи, що підтверджували їхні права на нерухому власність. Відновлення документів в багатьох випадках потребує належного супроводу з боку адвокатів чи кваліфікованих юристів. Водночас відсутність особистих документів в багатьох випадках перешкоджає біженцям – внутрішньо-переміщеним особам в отриманні доступу до адміністративних послуг чи унеможливлює на деякий час отримання ними допомоги від держави.

Саме тому діяльність громадської організації зосереджена в першу чергу на наданні юридичної допомоги найбільш незахищеним соціальним верствам населення – ВПО, родичам загиблих чи зниклих безвісти військових та воїнів ЗСУ, які повернулися з полону. Щоб отримати кваліфіковану консультацію чи юридичну допомогу від громадської організації, можна заповнити відповідну форму для зворотного зв’язку на Гулг Формах, в Телеграм організації, в Facebook (тепер Meta) чи Instagram (телефон для зв’язку 0955189844).

Про організацію та її діяльність:

Правозахисної організації «Центр правових рішень», заснована у 2021 році в місті Херсон, є втіленням непохитної відданості захисту прав та інтересів громадян України. Від початку своєї діяльності, ця правозахисна організація зосередилась на захисті прав людини, боротьбі з корупцією та наданні безкоштовної юридичної допомоги тим, хто цього потребує. Важливою частиною роботи є телеграм організації, де можна знайти актуальну інформацію та останні новини.

Отримання допомоги: простий процес для потребуючих

Процес подання заявки зручний та доступний, дозволяючи швидко розпочати отримання необхідної підтримки.

Основні напрямки діяльності Центру

У 2024 році ПО “Центр правових рішень” зосереджує свої зусилля на шести ключових напрямках, щоб надати ефективну підтримку та захист прав громадян, які постраждали внаслідок збройної агресії РФ. Ці напрямки охоплюють широкий спектр діяльності, підкреслюючи гнучкий та всеосяжний підхід організації до вирішення проблем, з якими стикаються українці.

ПІДТРИМКА У ВІДНОВЛЕННІ ВТРАЧЕНИХ ДОКУМЕНТІВ ЧЕРЕЗ АГРЕСІЮ РФ

Організація допомагає громадянам відновити особисті документи, які втрачені або пошкоджені під час конфлікту.

ЗАХИСТ ПРАВ ТА НАДАННЯ ПІДТРИМКИ ВІЙСЬКОВОПОЛОНЕНИМ

Центр надає всебічну допомогу та підтримку військовополоненим.

ЮРИДИЧНА ДОПОМОГА ДЛЯ ВІЙСЬКОВИХ ТА КОЛИШНІХ ВІЙСЬКОВИХ

Надання консультацій та правової допомоги військовослужбовцям та ветеранам, зокрема у питаннях, пов’язаних з соціальним забезпеченням, медичною допомогою та трудовими правами.

ДОПОМОГА ПОСТРАЖДАЛИМ, ЧИЄ ЖИТЛО БУЛО ЗРУЙНОВАНО ВНАСЛІДОК ВІЙНИ

Забезпечення допомоги у відновленні житла, надання юридичних консультацій щодо відшкодування збитків та допомога у вирішенні житлових питань.

ФІКСАЦІЯ ЗЛОЧИНІВ, СКОЄНИХ РФ

Збір та документування доказів воєнних злочинів та порушень прав людини для подальшого використання в міжнародних судових процесах.

БЕЗКОШТОВНА ЮРИДИЧНА ПІДТРИМКА ГРОМАДЯНАМ

Надання широкого спектру юридичних послуг, включно з консультаціями та представництвом у судах.

Долучитися до роботи: волонтерство та членство

Центр правових рішень відкритий для всіх, хто бажає долучитися до важливої роботи організації як волонтер чи член громадської організації. Ваша участь та підтримка можуть зробити значний вклад у роботу організації та допомогти багатьом людям, які зіткнулись з труднощами через збройний конфлікт.

У ці складні часи, Центр правових рішень продовжує свою боротьбу за права та свободи українців, адже ми віримо, що справедливість сильніше зброї. Організація ефективно впроваджує свої амбітні проекти, забезпечуючи допомогу тим, хто це найбільше потребує. Спільними зусиллями ми можемо преодоліти всі ці складнощі та сприяти створенню гідного майбутнього для українців!

Публікація підготовлена за фінансової підтримки Німецького фонду Маршалла Сполучених Штатів Америки. Її зміст є виключною відповідальністю ГО «Центр правових рішень» і не обов’язково відображає позицію Німецького фонду Маршалла».
Похожие статьи
Добавить комментарий

Капча загружается...