Що представляють собою однофазні багатотарифні лічильники електроенергії: їх особливості

02.11.2022

Однофазний багатотарифний лічильник – оптимальне рішення для квартири, котеджу чи промислового об’єкта, підключеного до мереж, де діє кілька тарифних планів.

Пристрій дає можливість економії, адже вартість енергії вночі відчутно нижча, ніж у денний час, саме вночі можна робити найбільш затратні процеси, наприклад, прання білизни.

Особливості вибору лічильника однофазного багатотарифного

При покупці ось тут рекомендується звертати основну увагу на такі моменти:

  1. Клас точності. Старі індукційні моделі відрізнялися класом точності 2.5, тобто мали значну похибку. Деякі контролюючі організації зараз вимагають монтажу приладів класу 1 або навіть 0.5. Ці вимоги є незаконними, згідно з останніми Постановами Уряду, для квартири цілком достатньо приладу рівня 2.
  2. Інтерфейси зв’язку. Деякі регіони проводять експерименти з автоматизованого збору показань. У такому разі доведеться купити 1-фазний багатотарифний лічильник, оснащений модулем GSM або модемом стандарту PLC.
  3. Модуль пам’яті. Додаткова можливість економії та контролю за витратою ресурсу, модуль зберігає всі події навіть у разі аварійних відключень живлення.
  4. Спосіб монтажу. Найзручніше встановлювати однофазні багатотарифні електричні лічильники, оснащені пружиною для фіксації на рейці стандарту DIN. Це заощаджує сили та час, позбавляє потреби використання додаткових інструментів.

Електролічильник однофазний багатотарифний з гарантією

Однофазні лічильники – найпоширеніші прилади обліку споживаної електроенергії. У більшості міських житлових будинків використовується саме однофазна електромережа, оскільки вона справляється з поточними навантаженнями. Багатотарифний пристрій обліку оснащений вбудованою пам’яттю.

Більшості користувачів достатньо купити 2-тарифний лічильник, щоб використовувати потужні побутові прилади переважно вночі (багато енергії споживають електричні плити, пральні та посудомийні машини). Це цілком розумно, адже автоматика може працювати, коли ви спите.

У каталозі інтернет-магазину «ЕНЕРДЖИ ЛАЙН» представлено багато пристроїв за мінімальними цінами. Вся продукція сертифікована, підібрати та придбати оптимальну модель можна, попередньо проконсультувавшись в одного з менеджерів. Ми беремо на себе вирішення питань з доставкою у Києві та регіонах.

Похожие статьи
Добавить комментарий

Капча загружается...