Основні методи лікування карієсу: як працюють стоматологи

06.03.2024

Карієс – захворювання, яке часто діагностується стоматологами. Через це захворювання руйнується емаль зубів, також тверда тканина.

Якщо виявити захворювання на ранній стадії, лікування карієсу пройде швидко, безболісно.

Важливо не запускати хворобу до стану, коли допомогти пацієнту буде складно.

Стадії карієсу

Роздивимось, на які стадії розділяється ця хвороба ротової порожнини.

  1. Спочатку змінюється колір емалі.
  2. Емаль починає руйнуватися.
  3. Поступово руйнується дентин.
  4. Відбувається руйнування пульпи.

Якщо одразу не почати лікування, може настати ускладнення у вигляді пульпіту. Спеціалісти рекомендують один раз на пів року ходити до стоматолога, щоб уберегтися від ускладнень.

Як проводиться лікування карієсу

Процедури розділяються на етапи. Спочатку за допомогою апаратури проводиться гігієнічне очищення зубів. Вичищаються різноманітні шкідливі відкладення, після того лікар підбирає відтінок пломби, який підходить до природного кольору зубів пацієнта.

Сучасна стоматологія відрізняється від тої, яка була раніше. Тепер лікувати зуби можна безболісно, за допомогою анестезії. Лікар вводить спеціальний препарат, який блокує больові відчуття.

Після того як була проведена анестезія, стоматолог починає висвердлювати тканини, які уражені карієсом. Є важливий нюанс. Перед нанесенням пломби потрібно ізолювати зуб від потрапляння слини. Саме цей фактор грає важливу роль для терміну використання пломби.

В сучасній стоматології використовується латексний матеріал, а саме кофердам. Цим матеріалом лікар обтягує зуби. Матеріал забезпечує повну ізоляцію. Тільки після того можна проводити пломбування.

Рекомендації після лікування карієсу

Після вдалого лікування потрібно дотримуватися деяких рекомендацій. Головне правило – скоротити споживання солодкого. Перші дні після того, як закінчилось лікування, потрібно бути обережним з холодним та гарячим, оскільки чутливість зубів підвищується. Потрібно проводити гігієну ротової порожнини 2 рази на день, зранку та ввечері.

Головні переваги стоматологічної клініки

Наш стоматологічний центр давно займається лікуванням зубів, а також надає естетичні послуги, зокрема встановлення вінірів – https://aesculap-medcentr.com.ua/poslugi/viniri/. В нашій клініці є сучасне обладнання, лікарі знаходять індивідуальний підхід до кожного клієнта. Для того щоб записатися на консультацію, телефонуйте за номером, який є на нашому сайті.

Похожие статьи
Добавить комментарий

Капча загружается...