Прогнози щодо екологічного стану планети: які тварини та рослини знаходяться під загрозою зникнення

04.02.2024

В наш час приблизно 2 000 000 тварин та рослин знаходяться під загрозою зникнення. Фахівці провели дослідження, які довели, що п’ята частина флори та фауни може зникнути у найближчі десятиліття.

Астрологія, до речі, теж показала, що ризики більші. В особливу небезпеку безхребетні та рослини.

Дослідники аналізували різні групи тварин. Результати не потішили – у Європі 2 839 видів під загрозою зникнення (досліджувалося 14 669 видів). До того ж, вже зниклими вважаються 125 видів представників флори та фауни.

Європа – це регіон, для якого були актуальні добрі дані. Однак ситуація у наш час стала драматичною. На думку фахівців, у малодосліджених тропічних зонах ризики зникнення видів рослин та тварин ще вищі.

Зміна клімату та інші чинники негативно впливають на популяції представників фауни та флори. Фахівці користувалися на практиці інноваційними приладами, щоб підрахувати кількість грибів, рослин та тварин у зоні ризику. Цифра неприємно здивувала – 2000000 видів. Це вдвічі більше, ніж у 2019 році.

Аналіз відобразив наявність великих прогалин у знаннях. Вчені зрозуміли, що необхідно частіше проводити дослідження. Потрібно вивчити ще безліч безхребетних, які не описані і сьогодні. Фахівці не знають нічого про ці види, тому помітити їх зникнення просто неможливо. Існують ті безхребетні, яких люди знищують швидше, ніж про них стає відомо вченим.

Якщо говорити про причини вимирання представників флори та фауни, до них можна віднести активне використання морів та суші з господарською метою. В результаті втрачається місце проживання тварин і рослин. Також на вимирання впливають застосування біологічних ресурсів, умови погоди, що різко змінюються, зміни клімату та багато інших факторів.

Біорізноманіття можна зберегти, якщо робити нові поселення видів та організовувати охорону навколишнього середовища. Важливо захищати ті види, які потрапили до зони ризику. Фахівцям вдалося досягти успіхів у питанні збереження популяції хребетних, але вони не мають наміру зупинятися.

Тварини та рослини будуть захищені екологічним фондом WWF, який закликав до оперативних дій. Однак важливо, щоб політики виконали зобов’язання, щоб вдалося запобігти вимиранню великої кількості видів представників флори та фауни!

Похожие статьи
Добавить комментарий

Капча загружается...