Різновиди лабораторного обладнання та корисні поради щодо його вибору

23.01.2024

Лабораторне обладнання – це обов’язкова частина роботи у різних лабораторіях. З його допомогою можна провести різні експерименти та дослідження, отримати точні результати.

Можете замовити лабораторне обладнання на www.ventalab.ua, щоб легко та швидко справлятися з основними завданнями. Варто розглянути його види, щоб не помилитися.

Мікроскопи

Основне обладнання для дослідження мікроорганізмів, тканин та клітин. Мікроскопи бувають оптичними, фазовими, електронними тощо. Вибираючи обладнання, зважте на його збільшення, якість зображення, можливість підключення до комп’ютера та інші функції.

Аналізатори

Пристрої дають можливість аналізувати зразки хімічного та біологічного походження. Устаткування може бути як автоматичним, і напівавтоматичним. З його допомогою вимірюють різноманітні параметри від концентрації речовини до температурного режиму. Вибираючи аналізатор, беріть до уваги швидкість аналізу, точність та інші параметри.

Хроматографи

Дані пристрої ділять і аналізують компоненти сумішей. Хроматографи бувають щільними, газовими та рідинними. Вибираючи модель обладнання, візьміть до уваги рівень її чутливості, роздільну здатність і рівень якості матеріалів.

Спектрофотометри

Такі прилади вимірюють світлове поглинання зразків у різних діапазонах довжин хвиль. Вони бувають видимими, ультрафіолетовими або інфрачервоними. Вибираючи спектрофотометр, зважте на допустимий діапазон вимірювань, щоб справлятися з конкретними завданнями.

Центрифуги

Устаткування використовується для розділення компонентів сумішей відповідно до їхнього рівня щільності. Центрифуги можуть бути промисловими або лабораторними. Швидкість їхнього обертання та місткість широко варіюються. Підбираючи центрифугу, візьміть до уваги рівень її потужності та швидкість обертання.

Термостати

Пристрої підтримуватимуть оптимальну температуру зразків. Вони бувають масляними, повітряними та водяними. Вибираючи термостат, зверніть увагу на швидкість його нагрівання і рівень точності.

Електрофорез

Він ділить біологічні зразки відповідно до електричного розряду. Електрофорез буває горизонтальним чи вертикальним. Можна вибрати його розміри та місткість, орієнтуючись на конкретні завдання.

Вибираючи лабораторне обладнання, враховуйте його вартість, якість та рівень надійності. Також варто взяти до уваги складність обслуговування та ремонту пристрою, наявність сервісних центрів у вашому місті. Тільки в такому випадку вам буде легко та комфортно користуватися обраним лабораторним обладнанням!

Похожие статьи
Добавить комментарий

Капча загружается...