Який мотоцикл вибрати підлітку: корисні рекомендації

15.02.2023

Мотоцикл є дуже популярним транспортним засобом, для водіння якого необхідно отримати водійське право категорії А.

Зазначимо, що брати участь на іспитах та отримати відповідний офіційний документ можна з 16 років, тому підліток цілком може отримати посвідчення та стати байкером. Щоб для підлітка вибрати мотоцикли на https://westlviv.com.ua/mototsykly/, достатньо ознайомитись із представленими варіантами, а також врахувати всі основні правила.

З якого байка розпочати?

Підліткам краще почати з мотоциклів, об’єм двигуна яких сягає 300 см3. Саме такі моделі стануть оптимальним варіантом для байкерів підліткового віку. Такі мотоцикли належать до класу малокубатурних. Байк для водіїв-початківців повинен відповідати наступним характеристикам:

  • двигун з низькою продуктивністю;
  • компактний мотоцикл;
  • із системою АБС;
  • з низьким сідлом та ін.

Транспортний засіб має бути оснащений якісними основними та додатковими системами безпеки. Переконайтеся, що мотоцикл зібраний із застосуванням якісних, оригінальних робочих механізмів. Наявність продуманої системи гальм дає можливість забезпечити активну безпеку під час водіння. Наявність антиблокувальної системи гальм дозволить істотно підвищити рівень безпеки та надійності.

Бажано щоб на мотоциклі не було багато пластику, адже новачок може постійно впустити мотоцикл, а відновити пластикові деталі буде дорого. Вибрати слід компактні та легкі моделі, щоб підлітку легше було керувати ними. Мотоцикл повинен мати чудове зчеплення з будь-якою дорожньою пілотною. Маневреність та прохідність мають бути ключовими характеристиками байка.

Позашляхові моделі чудово почуваються при подоланні бездоріжжя, однак у міських умовах вони не так добре виявляються.

При виборі байка необхідно також звернути увагу на об’єм бака. Бажано вибрати моделі з об’ємом до 6 літрів. Це достатній обсяг молодих водіїв. Для підлітків особливу роль відіграє мотоцикл. Сучасні виробники пропонують транспортний засіб представленого типу в різних дизайнерських і колірних рішеннях. Завдяки цьому кожен може підібрати мотоцикл під власні смакові уподобання, під власний бюджет із певними технічними характеристиками.

Похожие статьи
Добавить комментарий

Капча загружается...