Знайомимося з автоматизованою системою обліку електроенергії

04.08.2020

Ще в минулому столітті інженерами-енергетиками почалося проектування ефективних систем, які могли б самі вести контроль споживання електрики.

На сьогоднішній день такі системи вже мають чітку назву АСКОЕ.

Основним завданням даної системи вважається автоматичний збір даних з усіх підключених до неї лічильників. Далі вона самостійно обробляє отримані дані і формує звіт. Але це ще не все, система аналізує фінансові параметри і визначає вартість за використану електрику.

Для того, щоб АСКОЕ правильно працювала, повинен бути дотриман ряд вимог:

  • на підприємствах або в багатоквартирних будинках, де планується застосування системи, встановлюються спеціальні, сучасні прилади для обліку (електролічильники);
  • отримані з них дані, концентруються в суматорах (спецблоки, що мають великий обсяг пам’яті);
  • організовується внутрішньосистемний зв’язок для відправки звітів споживачам і компаніям-постачальникам;
  • створюються центри, що займаються переробкою отриманих даних. Для цього вони оснащуються ПЗ і обчислювальною технікою.

Монтаж АСТОЕ та АСКОЕ від компанії ЕНЕРДЖИ ЛАЙН

Система встановлюється за певним алгоритмом, необхідним для її подальшої коректної роботи. В першу чергу розробляється робочий проект, в якому створюється загальна структура системи і кожен її окремий рівень. Далі малюються креслення та інші конструкторські документи.

Фахівці підбирають систему для передачі інформації, враховуючи переваги, недоліки і можливості, з точки зору її технічної реалізації. Після цього складається проектний кошторис, згідно з яким, закуповується необхідне обладнання.

Коли все буде встановлено і налагоджено, підбирається обслуговуючий персонал, або навчаються вже існуючі співробітники. Система готова і може вводиться в експлуатацію.

Звертаємо Вашу увагу, що якщо ви вирішите заощадити на проекті, то від цього негайно постраждає функціональність. Навіть найменші недоліки будуть призводити до розбіжності в даних з реальними показаннями електролічильників, що знижує ефективність використання системи в цілому. Наша компанія пропонує тільки якісне обладнання, яке буде працювати безперебійно довгі роки.

Якiсна метрологічна повірка АСКОЕ

Ми пропонуємо своїм клієнтам послугу з організації повірки систем АСКОЕ, в т.ч. з демонтажем/монтажем приладів обліку на об’єктах замовника («під ключ»). Вартість організації повірки залежить від кількості повірених приладів обліку. Роботи з демонтажу / монтажу приладів обліку виконуються за відповідними кошторисами.

Детальнiше за посиланням: https://www.energyline.com.ua/uk/askue.

Похожие статьи
Добавить комментарий

Капча загружается...